Freek en Hella de Jonge

De relatie tussen Auguste Rodin en Camille Claudel is wereldberoemd. Freek & Hella de Jonge vertellen over de overeenkomsten en verschillen tussen de relatie tussen Rodin & Claudel en die van hen zelf.

 

Sunny Bergman

Sunny Bergman, bekend van documentaires ‘Beperkt houdbaar’ en ‘Sletvrees’ vertelde op donderdagavond 20 april over haar onderzoek naar hedendaagse schoonheidsidealen en de beeldvorming ervan. Ze ging in gesprek met Bram Douwes over schoonheid in relatie tot Rodin.

 

Dick Swaab

Prof. Dr. Dick Swaab vertelde over zijn boek ‘Ons creatieve brein.’ Hij legt uit wat er gebeurt met ons brein als we kijken naar kunst en cultuur.
“Moet je echt gek zijn om een top kunstenaar te worden? Mijn antwoord is altijd; het hoeft niet, het moet niet, maar het heeft wel vaak geholpen.”

 

Bas Haring

Waarom is de kunst van Rodin geniaal? Volgens de Duitse filosoof Kant kan kunst alleen gemaakt worden door een kunstenaar die een genie is. Maar is die genialiteit aangeboren? Waarom kunnen wij niet allemaal een genie zijn? Filosoof Bas Haring legde dit allemaal uit tijdens zijn Rodin Vrijdagavond.

 

 

Eric Corton

Eric Corton vertelt kort over zijn liefde voor kunst en muziek. In zijn ogen is dit een belangrijk verband, want het heeft altijd met elkaar te maken. ‘Het speelt beide in op je gevoel.’